Nieuws

Erfgoededucatie en de kunstvakken (17 april) (afgelast)

Van Abbemuseum (Eindhoven), 13:00 – 17:30

In verband met de maatregelen die door de overheid zijn genomen in de aanpak van het coronavirus is deze bijeenkomst afgelast. Op een later moment zal worden gekeken of we hier een nieuwe datum voor kunnen plannen. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Vul dan het contactformulier in.


Op vrijdag 17 april organiseert het meesterschapsteam cultuureducatie een studiemiddag over de relatie tussen erfgoededucatie en de kunstvakken. Erfgoededucatie wordt vaak met onderwijs over geschiedenis geassocieerd. Gekoppeld aan didactiek van geschiedenisonderwijs kan het bijdragen aan de ontwikkeling van historisch besef. Educatie met en over erfgoed kan echter ook andere doelen dienen. Tijdens deze studiemiddag onderzoeken we de raakvlakken van erfgoedonderwijs met de kunst- en cultuurvakken. Hoe benader je erfgoed vanuit een kunst-educatief perspectief? Welke rol kan erfgoed spelen in de ontwikkeling van kunsttheoretische reflectie? En hoe kun je vanuit een erfgoedperspectief een creatief proces stimuleren?

Sprekers: Jacquelien Vroemen (Meelicht educatieve projecten), Marian Duff (onafhankelijk conservator), Marleen Hartjes (Van Abbemuseum), Gwenny van Hasselt (docent en onderwijsontwikkelaar).

De studiemiddag is bedoeld voor docenten, professionals uit het erfgoedveld, vakdidactici en wetenschappelijk onderzoekers. Deelname is gratis. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.


Bron afbeelding: Wikimedia Commons – Rob Oo