Agenda

17 april 2020
Van Abbemuseum (Eindhoven)

Studiemiddag Erfgoededucatie en de kunstvakken (afgelast)

In verband met de maatregelen die door de overheid zijn genomen in de aanpak van het coronavirus is deze bijeenkomst afgelast. Op een later moment zal worden gekeken of we hier een nieuwe datum voor kunnen plannen. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Vul dan het contactformulier in.


Erfgoededucatie wordt vaak met onderwijs over geschiedenis geassocieerd. Gekoppeld aan didactiek van geschiedenisonderwijs kan het bijdragen aan de ontwikkeling van historisch besef. Educatie met en over erfgoed kan echter ook andere doelen dienen. Tijdens deze studiemiddag onderzoeken we de raakvlakken van erfgoedonderwijs met de kunst- en cultuurvakken. Hoe benader je erfgoed vanuit een kunst-educatief perspectief? Welke rol kan erfgoed spelen in de ontwikkeling van kunsttheoretische reflectie? En hoe kun je vanuit een erfgoedperspectief een creatief proces stimuleren? De studiemiddag is bedoeld voor docenten, professionals uit het erfgoedveld, vakdidactici en wetenschappelijk onderzoekers.

Locatie: Van Abbemuseum (Eindhoven)
Tijd: 13:00 – 17:30

Sprekers: Jacquelien Vroemen (Meelicht educatieve projecten), Marian Duff (onafhankelijk conservator), Marleen Hartjes (Van Abbemuseum), Gwenny van Hasselt (docent en onderwijsontwikkelaar)

Programma Studiemiddag Erfgoededucatie en de kunstvakken

Deelname is gratis. U kunt zich inschrijven via het onderstaande aanmeldingsformulier. Meer weten? Neem contact op met Pieter de Bruijn.

Aanmelden

In verband met de maatregelen die door de overheid zijn genomen in de aanpak van het coronavirus is deze bijeenkomst afgelast. Inschrijven is niet meer mogelijk.